29.12.14

Masterclass Crisiscommunicatie in de industrie

Veilig en goed voorbereid het nieuwe jaar in!

Safety, Health, Environment & Quality zijn in de Rotterdamse haven diepgewortelde begrippen. Bedrijven in de industriële sector kennen het klappen van de zweep. Voorbereiding op een incident is dagelijkse zorg. Maar, hoe zit het met de communicatie wanneer iets fout gaat? Wat doe je wanneer de pers over je heen valt en wanneer controlerende instanties of buren op de deur kloppen? Meer dan ooit staan reputaties op het spel.

Uitnodiging
Een crisis is niet altijd een ramp, slechte communicatie tijdens de crisis is dat wel. Of het nu gaat om relatief kleine incidenten of onderwerpen die juist veel media-aandacht krijgen, de wijze waarop je met een crisis omgaat en erover communiceert is cruciaal. Het is bepalend voor het beeld dat er van je ontstaat, voor de reputatie van de organisatie. Dit dwingt managers om zaken als kwaliteit en veiligheid nog beter te waarborgen. Een onmisbare schakel hierin is goede communicatie. Met alle belangrijke doelgroepen, van medewerkers  en klanten tot overheden en media.

Datum: donderdag 29 januari 2015
Bijl PR heeft veel klanten in de industriële  sector die we bijstaan in crisissituaties. Tijdens de masterclass op 29 januari  gaan we in op allerlei aspecten van het omgaan met media in tijden van crisis. Aan de hand van actuele cases bespreken we de do’s & don’ts. Behalve een theoretisch deel, bestaat de Masterclass ook uit een praktijkdeel. Deelnemers staan actief de pers te woord en treden op voor camera. Doel is om in een selecte groep van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen. De masterclass is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met crisis in de haven en industrie, van woordvoerder en communicatie managers tot safety managers, juristen en directieleden.

Programma 29 januari 2015
09.30 – 09.45 uur        Ontvangst en kennismaking
09.45 – 10.30 uur        Communiceren in een crisis
10.30 – 12.00 uur        De praktijk
12.00 uur                     Broodje eten en napraten

De Masterclass wordt gegeven door Ruud Bijl en Lars Walder. Beide trainers hebben veel ervaring in de havensector en staan regelmatig met hun voeten ‘in de klei’ en zijn betrokken geweest bij vele tientallen incidenten die vaak grote media aandacht trokken.

Aanmelden
Aanmelden kan bij Ellen Sakko, E.sakko@bijlpr.nl of 010 284 29 29.

Geef bij je aanmelding aan of je na afloop van de training een broodje mee-eet.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Locatie: Schiedamse Vest 89, 3012 BG Rotterdam

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer