24.11.14

Ons kerstcadeautje: Masterclass Crisiscommunicatie voor Zorgprofessionals

De zorg is een belangrijk thema in onze samenleving. Wetgeving verandert, concurrentie wordt heviger en patiënten zijn mondiger. Meer dan ooit staan reputaties op het spel. Dat bleek ook tijdens de vier Masterclasses voor Zorgprofessionals die we in de afgelopen maanden hebben gehouden. Discussies en vragen genoeg. Zoveel zelfs dat we hebben besloten om dit jaar voor de vijfde keer de Masterclass te houden. Interesse? Meld je nu aan!

Uitnodiging
Vrijwel dagelijks verschijnen in de media verhalen over fouten, misstanden of incidenten in de zorgsector. Een crisis is gauw geboren. Jarenlang zorgvuldig opgebouwde reputatie kan in de pers of sociale media binnen enkele uren worden afgebroken. Een crisis is niet altijd een ramp, slechte communicatie tijdens de crisis is dat wel.

Of het nu gaat om relatief kleine incidenten of onderwerpen die juist veel media-aandacht krijgen, de wijze waarop je met een crisis omgaat en erover communiceert is cruciaal. Het is bepalend voor het beeld dat er van je ontstaat, voor de reputatie van de organisatie. Dit dwingt managers om zaken als kwaliteit en veiligheid nog beter te waarborgen. Een onmisbare schakel hierin is goede communicatie. Met alle belangrijke doelgroepen, van patiënten tot de buren en de media.

Datum: donderdag 18 december 2014
Bijl PR heeft veel klanten in de zorgsector die we bijstaan in crisissituaties. Tijdens de masterclass op 18 december gaan we in op allerlei aspecten van het omgaan met media in tijden van crisis. Aan de hand van actuele cases bespreken we de do’s & don’ts. Behalve een theoretisch deel, bestaat de Masterclass ook uit een praktijkdeel. Deelnemers staan actief de pers te woord en treden op voor camera. Doel is om in een selecte groep van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

Programma
09.30 – 09.45 uur        Ontvangst en kennismaking
09.45 – 10.30 uur        Communiceren in een crisis
10.30 – 12.00 uur        De praktijk
12.00 uur                     Broodje eten en napraten

De Masterclass wordt gegeven door Ruud Bijl en Lars Walder. Beide trainers staan regelmatig met hun voeten ‘in de klei’ en zijn betrokken geweest bij vele tientallen incidenten die vaak grote media aandacht trokken. Bijl PR organiseert geregeld Masterclasses voor professionals in diverse sectoren. In januari volgt een masterclass over crisiscommunicatie en reputatiemanagement in de industriële sector.

Aanmelden
Aanmelden kan bij Ellen Sakko, E.sakko@bijlpr.nl of 010 284 29 29.
Geef bij je aanmelding aan of je na afloop van de training een broodje mee-eet.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Locatie: Schiedamse Vest 89, 3012 BG Rotterdam

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer