19.11.14

24 uur belmarathon: 0800-1160

Daar staan ze dan, aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Het kan niet aan je aandacht ontsnapt zijn. Twee rode telefooncellen en twee kanjers van presentatoren. Lucille Werner en Frits Sissing trotseren 24 uur lang kou en slaap met maar één belangrijk doel: zoveel mogelijk nieuwe donateurs werven voor KWF Kankerbestrijding. En dit alles nog vóór de grote tv-show Sta op tegen kanker begint.

Nieuwe donateurs zijn nodig! Met meer donateurs voor KWF Kankerbestrijding is meer geld beschikbaar voor onderzoek naar kanker en de behandeling daarvan. Gisteren werd dit weer eens duidelijk gemaakt tijdens de perspresentatie van het internationale Dream Team in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Met de opbrengsten van de Sta op tegen kanker campagne kan dit team van toponderzoekers zich de komende vier jaar inzetten in een  onderzoek naar vroege opsporing van darmkanker.

Startschot
Precies om 21.25 uur, direct na de perspresentatie van het Dream Team, werd het startschot voor de belmarathon gegeven. Lucille en Frits namen plaats in de telefooncellen en pakten de telefoons. Een mooi en spectaculair moment waar mijn collega Lisa en ik getuigen van mochten zijn. Kort na het startschot waren de eerste honderd nieuwe donateurs al een feit. NPO Radio 2 deed rechtstreeks verslag van de nachtelijke uren.

Lucille en Frits schreeuwen het van de daken
Media-aandacht speelt een grote en belangrijke rol in deze actie. Met en via media vraagt KWF aandacht voor de belmarathon en Sta op tegen kanker, waardoor hopelijk veel nieuwe donateurs worden bereikt en de telefoon zullen oppakken.

Sinds de start van de belmarathon worden Frits en Lucille niet alleen gebeld door nieuwe donateurs, maar ook door artiesten en radio dj´s die hen een hart onder de riem willen steken (en helpen wakker te blijven). Van Shownieuws, RTL Boulevard, Coen en Sander, Evers staat op, Radio 10, Giel! tot aan de regionale en lokale media in Rotterdam, zoals Open Rotterdam en RTV Rijnmond. Iedereen wil weten hoe het met Lucille en Frits vergaat.

Vanavond om 21.25 uur zijn de 24 uur voorbij. Het presentatieduo gaat dan, zonder slaap en repetities, maar met een schat aan verhalen, direct door met presenteren van de live tv-show Sta op tegen kanker, die live vanavond op NPO 1 te zien is om 21.25 uur.

Bellen! Bel 0800-1160, vertel je verhaal aan Lucille en Frits en word ook donateur! Want iedereen verdient een morgen!

Ook te lezen op MarketingTribune

Terug naar overzicht

Auteur

Wesley van den Berg

Wesley van den Berg

Project/Mediawatcher

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer