09.09.14

#Stophetwachten

Stop het wachten! Met deze noodkreet start de Nierstichting deze week een campagne waarin zij aandacht vraagt voor het feit dat het leven van veel nierpatiënten in het teken staat van wachten: aan de dialyse, op een donornier of …tot het te laat is.

Jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. De gemiddelde wachttijd voor een donornier is bijna vier jaar. Dat moet anders. De Nierstichting vindt 4 jaar wachten onacceptabel en start daarom de campagne ‘De wachtlijst moet korter!’, vooruitlopend op de collecteweek die 14 september begint. De opbrengst van de collecte wordt ingezet om de wachtlijst in te korten.

Beter wachten in de file, dan wachten op een nier
Iedereen ergert zich wel eens aan wachten, bijvoorbeeld in de file, bij de bushalte of bij de kassa. De alledaagse wachtmomenten op de campagneposters en in de radio- en TV-commercials maken ons bewust dat dit wachten en deze ergernissen in schril contrast staan tot het wachten in het leven van nierpatiënten. Immers: ‘Beter 10 minuten wachten op de bus, dan 4 jaar op een nier!’.

De Nierstichting roept iedereen op om met een foto via Facebook (Facebook.nl/stophetwachten) en/of Twitter (#stophetwachten) zijn alledaagse wachtmomenten bij bijvoorbeeld de bakker, de tandarts, een museum of voor de koffieautomaat in beeld te brengen om daarmee aandacht te vragen voor het probleem.

Waar wacht jij op? Doe mee en plaats je foto via Facebook of Twitter via #stophetwachten

Terug naar overzicht

Auteur

Lars Walder

Lars Walder

Associate Consultant

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer