21.07.14

Crisiscommunicatie in de zorgsector, leren van elkaars ervaringen

Zorg, een belangrijk thema binnen onze samenleving. Patiƫnten worden kritischer en mondiger, de concurrentie tussen zorgaanbieders steeds heviger. De zorgsector ligt onder een vergrootglas en staat continu onder grote belangstelling van media. Meer dan ooit staan reputaties op het spel. Een crisis is niet altijd een ramp, slechte communicatie tijdens de crisis is dat wel. Of het nu gaat om een klein incident of een grote crisis, de wijze waarop je erover communiceert is cruciaal. Jarenlang zorgvuldig opgebouwde reputatie kan in de pers of sociale media binnen enkele uren worden afgebroken. Dit dwingt managers om zaken als kwaliteit en veiligheid nog beter te waarborgen. Een onmisbare schakel hierin is goede communicatie. Met alle belangrijke doelgroepen.

Daarom organiseerde Bijl PR de afgelopen weken drie keer de Masterclass Crisiscommunnicatie voor zorgprofessionals. Tweemaal schoven communicatieprofessionals van zeer diverse zorginstellingen en ziekenhuizen bij ons aan tafel aan de Schiedamse Vest. Voor een derde masterclass werden wij uitgenodigd door werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt in Zoetermeer. Alle bijeenkomsten leidde tot interessante gesprekken en leerzame verhalen. Juist door met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen te delen, leren we niet alleen van theorie, maar vooral ook van elkaar.

Ik vond het leuk en nuttig om op deze manier ervaringen uit te wisselen, ook door het netwerk dat jullie samenbrengen.
Ingrid Harms, communicatieadviseur Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam

De praktijkoefening was erg leerzaam. Vooral het kijkje in de journalistieke keuken en de praktische tips bij een interview waren heel welkom.
Liesbeth van Houten, sr. communicatieadviseur Langeland Ziekenhuis

Erg leuk en leerzaam om met anderen een crisiscommunicatieplan op te zetten, en te leren van elkaars valkuilen.
Karin Hommen, persvoorlichter KWF Kankerbestrijding

Het was een zeer nuttige ochtend! Altijd goed om de kennis bij te spijkeren.
Joyce de Bruijn, persvoorlichter Erasmus MC

Masterclass gemist?
Niet getreurd! Vanwege de grote interesse organiseren we binnenkort nog een Masterclass Crisiscommunnicatie voor zorgprofessionals. Meer informatie volgt snel op deze website.

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer