15.07.14

#buymybarina

Bijna een jaar geleden stonden ze daar: 100.000 miniatuur speelgoedautootjes op de Binnenrotte. Met deze ludieke actie wilde Marktplaats laten zien dat zij de nummer één auto-verkoop-website van Nederland zijn.

In de afgelopen jaren heeft Marktplaats mij al vaak geholpen met de verkoop van mijn auto.  Het is namelijk een fluitje van een cent. Dat benadrukte Marktplaats nogmaals met deze actie. De 100.000 autootjes waren binnen 34 minuten verdwenen. Naast enorm enthousiaste actie-deelnemers (waaronder ikzelf) kreeg de actie ruimschoots aandacht in zowel lokale als landelijke media.

Rijnmond

#buymybarina
Maar wat doe je als je auto al meer dan 15 jaar oud is en de conditie niet echt optimaal? Val je nog wel op tussen de duizenden geplaatste advertenties? En vang je hier uiteindelijk nog wel wat leuke euro’s voor?

De Australiër David Johns van reclamebureau Chimney bedacht een andere manier om zijn auto onder de aandacht te brengen.

Een geniale (marketing) zet! Het filmpje is binnen paar dagen tijd al meer dan 400.000 keer op YouTube bekeken. Honderden tweets met #‎BuyMyBarina‬. Enorme media-aandacht waar menig autofabrikant jaloers op zal zijn.

Het toont maar weer eens aan dat een verzorgde presentatie je meer oplevert dan onscherpe foto’s en een advertentietekst vol taalfouten. Dat geldt ook voor advertenties op Marktplaats.

Terug naar overzicht

Auteur

Wesley van den Berg

Wesley van den Berg

Project/Mediawatcher

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer