20.05.14

Uitnodiging masterclass crisiscommunicatie voor zorgprofessionals

De zorgsector ligt onder een vergrootglas. Patiënten worden mondiger, verzekeraars kritischer  en concurrentie heviger. Meer dan ooit staan reputaties op het spel. Vrijwel dagelijks verschijnen in de media verhalen over fouten, misstanden of  incidenten. Een crisis is gauw geboren.  Jarenlang zorgvuldig opgebouwde reputatie kan in de pers of sociale media binnen enkele uren worden afgebroken. Een crisis is niet altijd een ramp, slechte communicatie tijdens de crisis is dat wel.

Of het nu gaat om relatief kleine incidenten of onderwerpen die juist veel media-aandacht krijgen, de wijze waarop je met een crisis omgaat en erover communiceert is cruciaal. Het is bepalend voor het beeld dat er van je ontstaat, voor de reputatie van de organisatie.

Dit dwingt managers om zaken als kwaliteit en veiligheid nog beter te waarborgen. Een onmisbare schakel hierin is goede communicatie. Met alle belangrijke doelgroepen, van patiënten tot de buren en de media. Laat zien hoe je werkt aan kwaliteit en veiligheid. Doorlopend en zeker in geval van calamiteiten.

Help, de dokter verzuipt!
We hebben als Bijl PR veel klanten in de zorgsector die we bijstaan in crisissituaties. Daarom organiseren wij op 3 juni aanstaande een Masterclass Crisiscommunicatie Zorg. Tijdens deze bijeenkomst nodigen we je uit in een klein groepje kennis en informatie uitwisselen en ook te oefenen in praktijk. In de afgelopen jaren kwamen vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, (semi)overheden en zorginstellingen naar onze bijeenkomsten. Vaak waren het communicatieprofessionals, maar we zagen ook directies, veiligheidsvertegenwoordigers en juristen.

DATUM: DINSDAG 3 JUNI 2014
Tijdens de masterclass gaan we in op allerlei aspecten van het omgaan met media in tijden van crisis. Aan de hand van verschillende actuele cases bespreken we de do’s & dont’s. Behalve een theoretisch deel, bestaat de masterclass ook uit een praktijkdeel. Deelnemers staan actief de pers te woord  en treden op voor camera.

Doel is onder meer om in een selecte groep van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

PROGRAMMA
09.30 – 09.45 uur        Ontvangst en kennismaking
09.45 – 10.30 uur        Communiceren in een crisis
10.30 – 12.00 uur        De praktijk
12.00 uur                     Broodje eten en napraten

De masterclass wordt gegeven door Ruud Bijl en Lars Walder. Beide trainers staan regelmatig met hun voeten ‘in de klei’ en zijn betrokken geweest bij vele tientallen incidenten die vaak grote media aandacht trokken.

Bijl PR organiseert geregeld masterclasses waarvoor mensen uit diverse markten en bedrijven worden uitgenodigd, maar in dit geval vragen we juist mensen uit de zorgsector  te reageren.

AANMELDEN
Aanmelden kan bij Lisa van den Eijk: l.vandeneijk@bijlpr.nl of 06 52 00 81 04.
Geef bij je aanmelding aan of je na afloop van de training een broodje mee-eet.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

LOCATIE
Schiedamse Vest 89
3012 BG Rotterdam

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer