05.02.14

Ongehoord

Presentator Quintis Ristie is terug bij zijn ex-vrouw. Hij maakte het nieuws bekend op Twitter.

Tweet

Diverse media waaronder Het Algemeen Dagblad, De Telegraaf, Radio 538 en de Surinaamse krant De Ware Tijd merkte de Tweet op en besteedde er aandacht aan. Maar dan, een dag later komt de aap uit de mouw. Hij gaat namelijk aan het werk bij een nieuwe lokale radiozender in Rotterdam: Open Rotterdam. En inderdaad, terug naar zijn oude liefde, radio maken. Het telefoontje van Quintis staat roodgloeiend. RTL Boulevard maakt er zelfs een item over.

Hoor en wederhoor
Typisch gevalletje van hoor en wederhoor. Zo typeert Wikipedia: Het beginsel van hoor en wederhoor in de journalistiek betekent dat een journalist, als hij iets wil publiceren dat beweringen over personen, groepen of organisaties bevat :

  • contact op moet nemen met die personen om ze om een reactie te vragen, en
  • de publicatie vergezeld laat gaan van deze reactie of van een goede samenvatting ervan.

Oeps! Kennelijk is RTL Boulevard de enige geweest die navraag heeft gedaan, terwijl andere media klakkeloos de Tweet hebben overgenomen en er zelfs over hebben gepubliceerd.

Dit is even mooi free publicity scoren voor Open Rotterdam. Ik denk dat deze Tweet meer publiciteit heeft opgeleverd dan een traditioneel persbericht zou doen.

Ennuh Quintis, maakte je met opzet dat foutje met de kerk en de kogel…?

Terug naar overzicht

Auteur

Wesley van den Berg

Wesley van den Berg

Project/Mediawatcher

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer