17.12.13

Clipphanger: Moeilijke dingen simpel maken

Meestal kijk ik het NOS-journaal via de app of via Journaal24.nl. Via deze laatste zender maakte ik kennis met het fenomeen Clipphanger. Wat is een Clipphanger? In iets meer dan een minuut wordt antwoord gegeven op vragen die we allemaal stellen. Inmiddels ben ik fan. Ik houd ervan als moeilijke dingen simpel worden gemaakt. We doen in communicatie vaak het omgekeerde, we maken dingen nodeloos ingewikkeld.

De makers van Clipphangers zijn mijn nieuwe helden. Kijk eens naar ‘Wat is ADHD’ of ‘Wat is het verschil tussen een democraat en een republikein’. Als je je verhaal over je bedrijf of organisatie zo simpel kunt maken, ben je een kanjer in je vak. Er is ook een app met 170 Clipphangers, beschikbaar voor Apple en Android. Verplichte kost voor iedereen die zich regelmatig afvraagt: ”Hoe ga ik dit nu eenvoudig uitleggen”.

Kijk en laat je inspireren.

Terug naar overzicht

Auteur

Ruud Bijl

Ruud Bijl

Advies/Directie

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer