13.11.13

Uitnodiging: 10e Masterclass Crisiscommunicatie

Binnen ons bureau houden we ons veel bezig met crisiscommunicatie. Ik denk zeker twee keer per week. Zijn dat altijd grote incidenten? Nee. Vaak gaat het om zaken die de krant nooit halen. Een crisis is niet altijd een ramp. Het gaat om de manier waarop je er mee omgaat en over communiceert. Dat is geen wetenschap en zeker geen ‘rocket-science’. Natuurlijk, er zijn een aantal wetmatigheden, maar vaak spelen ervaring en gezond verstand de hoofdrol. Mijn ervaring is dat je veel kan leren van de ervaring van anderen.

Juist daarom organiseren we binnenkort weer eens een masterclass crisiscommunicatie. Het wordt de tiende keer! Tijdens deze bijeenkomsten nodigen we je uit  in een klein groepje kennis en informatie uitwisselen en ook te oefenen in praktijk. In de afgelopen jaren kwamen vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, (semi)overheden en zorginstellingen naar onze bijeenkomsten. Vaak waren het communicatiemensen, maar we zagen ook directies, veiligheidsvertegenwoordigers en juristen. Altijd leuk en leerzaam.

Onderstaand vind je de uitnodiging.

—————

Crisis in de haven!

DATUM: Donderdag 16 Januari 2014

Voor de tiende keer geeft Bijl PR een masterclass crisiscommunicatie. Tijdens de masterclass gaan we in op allerlei communicatie aspecten in tijden van crisis. Hoe communiceer je intern, met media, klanten, je omgeving? We bespreken de do’s & don’ts. Wat is de invloed van social media en hoe ga je daar als bedrijf of organisatie mee om?

Behalve een theoretisch deel, bestaat de masterclass ook uit een praktijkdeel. Aan de hand van een scenario beperken we gezamenlijk de communicatie aanpak. Deelnemers staan actief de pers te woord en geven interviews op camera. We bespreken praktijkcases (van Chemie Pack tot Abengoa) waarbij Bijl PR nauw betrokken was.

Voor de masterclass nodigen we ondernemers en organisaties uit het Rotterdamse havengebied uit. We organiseren de masterclass  in ons karakteristieke pand in hartje Rotterdam. Voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met crisis, van woordvoerders en communicatie managers tot juristen, safety managers en directieleden.

Het doel is om in een selecte groep van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Programma 16 januari 2014

15.00 – 15.15 ontvangst en kennismaking

15.15 – 16.00 communiceren in een crisis

16.00 – 17.00 de praktijk

17.00 –            borrel

De masterclass wordt gegeven door Ruud Bijl en Lars Walder. Beide trainers staan regelmatig met hun voeten ‘in de klei’ en zijn betrokken geweest bij vele tientallen incidenten die vaak grote media aandacht trokken.

Aanmelden:

Lars Walder

l.walder@bijlpr.nl of 06 53 432 765

Locatie:

Schiedamse Vest 89

3012 BG Rotterdam

 

 

 

Terug naar overzicht

Auteur

Lars Walder

Lars Walder

Associate Consultant

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer