04.11.13

Scherper kijken

Een bergdorpje in een van de armste landen van de wereld, Nicaragua. Een delegatie betrokken, Nederlandse gulle gevers uit het bedrijfsleven, gemeentelijke overheid en onderwijs bezoekt het dorp om met eigen ogen te zien wat de voortgang is van de projecten waarbij zij, vooral financieel, betrokken zijn. Men wordt warm onthaald door de plaatselijke bevolking.
Heel even is zij daar. In de deuropening van een soort stal waarin zij kennelijk woont. Zij is niet opgefrist voor het hoge bezoek en heeft haar dagelijkse kloffie aan. Waarschijnlijk heeft ze ook niets anders. Ze kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en kijkt even om het hoekje. Een verdrietige blik mijn kant op. Heel even maar en dan weer snel naar binnen.

Fotograaf: Tjapko de Heus

‘Scherper kijken’ is een regelmatig terugkerend blog waarin we gepassioneerde  fotografen de ruimte geven hun werk te etaleren. Fotografen laten zien hoe zij het begrip ‘scherp’ vertalen naar beeld.

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer