18.10.13

Televizier-Ring 2013: Mollen nemen de leiding

Wie gaat er dit jaar vandoor met de Gouden Televizier-Ring? En wie nemen de ‘Zilveren Televizier-ster Vrouw’, de ‘Zilveren Televizier-ster Man’  en de Televizier Talent Award in ontvangst?

Omdat de Nederlander (Europees gezien) de meest actieve gebruiker van social media is en omdat tweets en likes de kijkcijfers van de toekomst lijken te worden, wil ik met behulp van Coosto proberen te voorspellen wie de grote Televizier winnaars van 2013 worden.

Gouden Televizier-Ring
Genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring zijn de volgende programma’s: Wie is de Mol, Divorce en Flikken Maastricht. Zal Wie is de Mol na zeven nominaties dan eindelijk de ring om de vinger mogen doen? Laten we eens kijken wat er op op social media gezegd/verwacht wordt.

Cijfers van Coosto laten zien dat Wie is de Mol vanaf 30 september tot aan vandaag het meest besproken onderwerp is, met maar liefst 50%. Op de voet gevolgd door Flikken Maastricht met 39%. Divorce sluit de rij met een magere 10%
Televizierring

Nieuwe mol
Dit jaar doet de AVRO een slimme zet en maakt al in de aanloop naar het Televizier-gala een aantal WIDM-kandidaten voor het komende seizoen bekend. Gisteren was de laatste bekendmaking: Jennifer Hoffman.  Deze slimme ‘mollenstreek’ heeft hierdoor voor nog meer online activiteit gezorgd.
Sentiment

WIDM wint
Mijn voorspelling is dan ook dat Wie is de Mol met een kleine meerderheid van Flikken Maastricht de Gouden Televizier-Ring wint.

Zilveren Televizier-ster Man
Genomineerd voor de Zilveren Televizier-ster Man is o.a. Jeroen van Koningsbrugge. Dit is al zijn vierde nominatie. Johnny de Mol die voor de derde is keer genomineerd. En als verrassing dit jaar Art Rooijakkers.

Ook hier lijkt het al een gelopen race. De online activiteit rond Johnny de Mol neemt maar liefst 86% van het totaal aantal berichten (totaal over de 3 heren) in beslag. Terwijl slechts 8% over Jeroen gaat en een kleine 6% over Art.
televiziersterman

Mogelijke verklaring voor dit grote verschil is Johnny’s nieuwe programma ‘Syndroom’ dat gisteren door 1,8 miljoen mensen werd bekeken.

Zilveren Televizier-ster Vrouw
De genomineerden voor de beste televisievrouw van dit jaar zijn: Linda de Mol, Chantal Janzen en Wendy van Dijk. Van alle online (Facebook, Twitter) berichten over deze dames, gaat  42% over Linda de Mol, 24% over Chantal Janzen en 33 % over Wendy van Dijk.

televizierstervrouw

Televizier Talent Award
De drie genomineerden voor het grootste televisietalent van dit jaar zijn: Ferry Doedens, Kees Tol en Pieter Derks.

Op dit moment lijkt Ferry Doedens online de grote favoriet. Maar liefst de helft van de online berichten, tweets etc gaat over hem. Kees Tol is onderwerp van gesprek in 25% van de gevallen  en Pieter Derks blijft daarbij in de buurt met 24%.

Talent Award

De mollen aan kop
Mijn voorspelling voor vanavond;

De Gouden Televizierring – Wie is de Mol?
Zilveren Televizier-ster Man – Johnny de Mol
Zilveren Televizier-ster Vrouw – Linda de Mol
Televizier Talent Award – Ferry Doedens

Je zou bijna denken dat het een mollenstreek is…

Wat denken jullie? Heb ik het bij het rechte eind of delen jullie een andere mening?

 

Terug naar overzicht

Auteur

Wesley van den Berg

Wesley van den Berg

Project/Mediawatcher

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer