15.10.13

Just another day at the office

Geen dag is hetzelfde bij Bijl. Zelfs de werkomgeving wisselt regelmatig. Sinds de zomer mag ik met (grote) regelmaat werken in Katwijk waar dit mijn uitzicht is (zie foto).

Metamorfose
De Katwijkse kust ondergaat een ware metamorfose. De impact van dit project op de omgeving is groot. Niet alleen verandert hun vertrouwde zicht op zee, het komende jaar rijden er in hun achtertuin grote vrachtwagens en heftrucks rond, staan er bouwhekken en lopen er tig mannen met gele helmpjes rond. Wij verzorgen in opdracht van de aannemer de communicatie met de omgeving. We leggen de Katwijkers en bezoekers uit wat er wanneer gebeurt, waarom en welke overlast ze mogelijk hebben.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden
Dat beelden meer zeggen dan woorden wordt in zo’n project maar weer eens duidelijk. Natuurlijk, alle inwoners zijn van tevoren geïnformeerd over de werkzaamheden, inclusief 3D plaatje van de uiteindelijke situatie. Ze weten dat de duinen worden afgegraven, dat er een bouwweg wordt aangelegd, dat er een bouwkeet komt op het strand, dat restaurants (tijdelijk) worden verplaatst, dat er een ondergrondse parkeergarage komt en een nieuwe stevige dijk die Katwijk moet behoeden voor de gevolgen van een superstorm. In de planfase al een indrukwekkend rijtje. Maar als de werkzaamheden echt aan de gang zijn, wordt de omvang pas echt duidelijk. Want dan zijn die kranen toch ineens wel erg groot, is het toch even slikken als het rijtje duinen wordt weggehaald en is het jammer dat je niet meer je vertrouwde rondje op het strand kunt wandelen. De aannemerscombinatie Ballast Nedam-Rohde Nielsen doet er alles aan om de overlast voor de omgeving zo klein mogelijk te houden. Helemaal werken zonder hinder is alleen niet mogelijk. Juist daarom is het belangrijk om helder en tijdig te communiceren over wat er staat te gebeuren.
katwijk4 katwijk3 katwijk2

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer