01.08.13

Russische wodka in Amsterdamse grachten?

‘Boycot Russische wodka!’ Zo luidt de oproep in Amerikaanse homo-bars. Het is een protest tegen anti-homowetten die het Russische parlement vorige maand aannam. Woedende demonstranten goten deze week liters dure Russische wodka in het riool van New York City. Zie item NOS Jeugdjournaal (op 4 min 15 sec).

Amsterdam Gay Pride
Aanstaande zaterdag vindt de Amsterdam Gay Pride plaats. Er gaan geluiden op om daar de boycot naar Amerikaans voorbeeld te volgen. De nachtburgemeester van Amsterdam riep kroegen in de hoofdstad al op om ook tijdens de Gay Pride geen druppel Russische wodka te drinken.

Bovenop het nieuws
Aanhaken op de actualiteit helpt wanneer je een bepaalde boodschap over de bühne wilt krijgen. De Amsterdam Gay Pride is qua timing natuurlijk perfect om aandacht te vragen voor de situatie van homo’s in Rusland. Maar niet alleen in Rusland. Mensenrechten staan dit jaar centraal bij de Gay Pride. De organisatie stipt daarmee een onderwerp aan dat wereldwijd veel aandacht krijgt.

Hamvraag
Twee dagen voor het evenement is de vraag natuurlijk of dat ook werkelijk gaat gebeuren. Wie weet welke plannen er worden gesmeden….Aanstaande zaterdag ben ik samen met mijn collega Marjoleine te gast bij de botenparade, op de boot van onze klant Thalys. Daar kijken we naar uit.

Gaat de wodka de gracht in of toch in de keel? We gaan het zien.

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer