02.08.13

#Hitte

Tropische temperaturen in Nederland! Vandaag misschien wel de heetste dag ooit in het land met 37 graden. We zijn met z’n allen in de ban van de warmte. Zo ook de journalistiek die pagina’s vult met berichten over de hitte. Tv en radio doen vrolijk mee en ook online is er geen ontkomen aan, zo blijkt bij een rondje monitoren.

Adviezen
We zijn het toch niet zo gewend in ons kikkerland, die hitte. Media staan vol met adviezen wat we kunnen doen om de hitte te ‘overleven’. Zo lees ik:
– Vermijd hevige inspanning tussen 11.00 – 17.00 uur
– Draag luchtige kleding
– Drink de hele dag door
– Vermijd ijskoud drinkwater, kies voor kruidenthee.
De NS neemt maatregelen tegen de warmte en ook de ANWB waarschuwt vakantiegangers die vandaag op reis gaan.

Trending topic
Uiteraard zijn #hitte, #warm en #zomer ook trending op Twitter. In de afgelopen 24 uur zijn in totaal wel meer dan 60.000 tweets (and counting…) geplaatst over deze topics. Leuk om te zien dat het sentiment niet heel negatief is. Er wordt dus wel over gesproken, maar niet echt over geklaagd.Hitte

Dat doen we weer wel over het bericht van de NS dat er minder treinen zullen rijden door de hitte. Zijn het geen bladeren, dan is het nu de hitte, is de teneur op Twitter.NS

Wat is de ‘buzz’
In ons werk monitoren we voor klanten hoe er over ze gesproken wordt. Wat is de ‘buzz’ rondom een merk of bedrijf, waar heeft de doelgroep het over en hoe is het sentiment. Met onze tool Coosto kunnen we dit gemakkelijk achterhalen. Tools zoals deze helpen onze klanten bij het bepalen van de (social) media strategie. Wat zeg je wel, wat niet en wanneer reageer je persoonlijk naar je volgers?

Nou, dan nu maar rustig blijven tikken achter mijn bureau, een glas kruidenthee bij de hand in mijn luchtige jurkje! Prettig weekend!

 

 

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer