26.07.13

De week van…

Is een regelmatig terugkerend blog waarin een van de Bijlers vertelt wat hij of zij deze week heeft gedaan. Vandaag Lisa van den Eijk.

Maandag
Het begin van weer een zonnige en warme week. Vandaag is mijn vaste vrije dag, dus voor mij is de tuin vandaag the place to be! In de middag leg ik nog een laatste hand aan een nieuw voorstel dat ik daarna naar de klant stuur.

Dinsdag
De dag begint met een uitzoekklus. Ik bel met een redactie van een vakblad in Australië en bespreek met hen de mogelijkheden om hun artikelen (archief) te doorzoeken. Dat gaat er daar toch iets anders aan toe dan in Nederland. De middag heb ik gereserveerd voor media-analyses. Voor twee klanten bekijk ik de statistieken van pr-inzet en behaalde media-aandacht over de afgelopen kwartalen. Wat werkte goed? Wat vraagt misschien om een andere aanpak? Altijd goed om dit scherp te houden en met de klant te delen.

Woensdag
Het leuke van mijn werk vind ik de diversiteit. De ene dag werk je bij een klant, de andere dag houd je je bezig met woordvoering, weer een andere dag bedenk je plannen en vandaag ben ik vooral bezig met het schrijven van teksten. Ik schrijf o.a. een persbericht, een nieuwsbrief en een voorstel voor een webtekst. Tussendoor overleg en afstemming met collega’s en klanten en dan is de dag alweer voorbij.

Donderdag
Een bijzonder (leuke en) interessante dag. Collega Petra van IJserloo en ik hebben een werkmiddag bij een nieuwe klant. We kijken er naar uit en dat blijkt niet onterecht. Het is voor ons vooral informatie halen, we worden bijgepraat over verschillende mooie projecten en (soms) ingewikkelde, maar heel interessante processen. Allemaal informatie die wij nodig hebben voor de plannen en acties die we de komende maanden voor deze klant mogen gaan doen. We hebben er zin in!

Vrijdag
Eerst nog even alle informatie van gistermiddag nalezen en laten bezinken. De komende dagen maken we een actieplan en kunnen we echt aan de slag! Vandaag staan er nog wat andere onderwerpen op de agenda. Een ‘oude liefde’: omgevingscommunicatie. In gesprek komen en blijven met je omgeving, bijvoorbeeld bij bouwprojecten. Vind ik zelf altijd heel interessant. Vaak heb je te maken met (noodzakelijke en minder noodzakelijke) overlast. Hoe ga je daarmee om? Wie informeer je over wat, wanneer en hoe? Bij Bijl hebben we al vaak aan mooie projecten mogen werken voor o.a. Rijkswaterstaat, gemeenten en aannemers. En ook nu hebben we een mooi project in het vooruitzicht. Verder staat er vandaag een brainstorm gepland. Een creatief uurtje met collega’s, gave ideeën bedenken waarmee we de klant kunnen verrassen.
Een mooie manier om de week mee af te sluiten denk ik zo.

 

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer