14.06.13

De week van…

Is een regelmatig terugkerend blog waarin een van de Bijlers vertelt wat hij of zij deze week heeft gedaan.Vandaag Lars Walder.

Maandagochtend begint met een mailtje van een collega bureau uit Atlanta. ‘We are looking for a little pr help’ is de letterlijke vraag. Het gaat om een bezoek van de directeur van de Georgia Port Authorithy aan Rotterdam. Of we hem in contact kunnen brengen met Nederlandse vakpers. Natuurlijk kunnen we dat proberen. Ik maak een kort voorstel en stuur het naar de andere kant van de oceaan. In de middag brengt ik een bezoek aan een van onze scheepvaartklanten met een abonnement voor crisiscommunicatie. We praten over crisismanuals en safety issues. Leuk om te doen.

Dinsdag en woensdag
Deze dagen vliegen voorbij met dagelijks terugkerende klussen. Het varieert van communicatie voor onze klant Unibet tot een geweldig interessant onderzoek waaraan we meewerken voor de Universiteit van Utrecht. Dat onderzoek gaat over de kracht van teksten en hoe verschillende teksten en vormen verschillende reacties bij de lezers teweegbrengen. Tussendoor belt ook nog een docent van de Hogeschool Rotterdam. Of we in september weer een groep studenten willen ontvangen. Ze volgen een minor over PR Creating Stories. Natuurlijk zijn ze van harte welkom, niet alleen leuk om te doen, maar het houdt ons ook scherp.

Donderdag
Vandaag een mediatraining voor een zorginstelling. Hoe moet je jezelf als instelling presenteren. Wat zijn risico’s die je loopt? Met wie moet je communiceren en hoe pak je dat aan? Steeds vaker geven we dit soort trainingen voor instellingen uit de zorg en bijvoorbeeld ook aan ziekenhuizen. Vijf jaar geleden gebeurde dat nauwelijks, maar je ziet goed hoe de zorg steeds vaker onder een vergrootglas ligt. Dat is terecht, al hoeft de zorg wat mij betreft niet altijd zo defensief te communiceren. Collega Ruud Bijl schreef daar eerder deze week al over.

Vrijdag
In de ochtend heb ik een uitgebreide meeting met een scheepvaartbedrijf (crisiscommunicatie) en in de middag staat een overleg gepland met een farmaceut en een leverancier van infrastructuren (kabels en leidingen). Het is de diversiteit in het werk, die het zo leuk maakt hier. Je mag er zelfs een blogje over schrijven….

 

Terug naar overzicht

Auteur

Lars Walder

Lars Walder

Associate Consultant

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer