07.06.13

DE WEEK VAN…

Is een regelmatig terugkerend blog waarin een van de Bijlers vertelt wat hij of zij deze week heeft gedaan. Vandaag Marjoleine van Klaveren

Maandag
Weer een nieuwe week na een gezellig weekend met een dansles van mijn dochter, een voetbaltoernooi van mijn zoon en lekker van de zon genieten in de tuin. Eerst een kop koffie en bijpraten met de collega’s om te horen hoe hun weekend is geweest. Daarna een ‘rondje langs de velden’ van al het beschikbare nieuws. Allereerst kijk ik met collega Wesley hoe en welke potentiële klanten we kunnen benaderen met onze diensten. Rond 10 uur overleg ik met Ruud over de zorg markt. Samen nemen we ideeën door voor een nieuwe klant. In de loop van de dag werk ik die verder uit. Ook schrijf ik voor een klant een bericht over het komende EK voetbal onder 21. Voor diezelfde klant heb ik contact met een journalist van het Financieel Dagblad voor een interview. De afgelopen dagen is er veel nieuws geweest rondom de Fyra. We monitoren alle rumoer hieromtrent nauwkeurig. Ik bel naar Brussel om bij te praten over al het Nederlandse nieuws en we stemmen samen af welke positie de klant hierin neemt. Met onze ervaring in o.a. crisiscommunicatie kunnen we de klant in deze situatie goed adviseren.
Om 14:00 uur zit mijn werkdag erop en scheur ik richting schoolplein om mijn kinderen op te halen.

Dinsdag
Vandaag staat in het teken van New Business. We zijn als PR bureau altijd in beweging en op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zo hebben we een aantal ideeën hoe we ons verder zouden kunnen specialiseren en waar kansen liggen. Ik besteed mijn dag aan het uitpluizen van websites en verdiep me in achtergrond informatie. Ik meld me op LinkedIn aan voor een paar interessante groepen en volg nieuwe mensen en bedrijven op Twitter. Leuk om zo eens de tijd te nemen om te focussen op een markt. In de drukte van alledag komt het daar vaak niet van. Ook op dinsdag vlieg ik net voor 14:00 uur de deur uit om rond 14.15 uur op het schoolplein te staan. (het is me tot nu toe steeds zonder bekeuringen gelukt… )

Woensdag
Woensdag is mijn thuiswerk ochtend. Ik kan thuis gelukkig gemakkelijk op de server inloggen. Op die manier kunnen we te allen tijde bij onze documenten en werken wanneer we willen. Het nieuwe werken is bij ons prima ingevoerd. Dat is als werkende moeder heel fijn om zo je werktijden flexibel in te mogen richten. Top werkgever!(slijm) Een prima dag om wat administratie bij te werken en facturen te maken. ’s Middags ben ik vrij om weer van mijn kids en de zon te kunnen genieten. (oh ja, en tussendoor wat huishouden, maar dat is niet zo leuk om op deze plek over te vertellen)

Donderdag
Een stralende dag vandaag. De media staan vol met allerlei zomerberichten. Het is nog geen komkommertijd, maar ik zie al veel foto’s, berichten en posts over ijsjes en strand. Geen wonder, we hebben zo lang op het mooie weer moeten wachten. Eenmaal op kantoor gaan de ramen lekker open om achter de computer ook van het zomerse weer te kunnen genieten. Voor een klant maak ik vandaag een overzicht van de verschenen berichten in de media. (Dit doe ik vooral op sentimenten die er in de media rondom het onderwerp ‘hogesnelheidslijn’ en de mogelijke impact die dit heeft voor de klant). We hebben goede tools in huis om hier een goed beeld van te schetsen. Vandaag werk ik ook aan plannen voor twee klanten. Eén is een leuke campagne in een van mijn favoriete markten sport. Samen met collega Melvin brainstormen we over een leuk idee om media aandacht te scoren voor een nieuw project. Voor een nieuwe klant zitten we in de opstartfase. Heel leuk, want we barsten van de ideeën. Ik zet er een aantal van op papier voor de klant. Ik ben benieuwd naar de reactie, we kunnen in ieder geval niet wachten ze uit te voeren!

Vrijdag
Op vrijdagochtend zit ik altijd bij advocatenkantoor de Haij & van der Wende. Ik help hen met uiteenlopende communicatiewerkzaamheden. Ik probeer vooral hun zichtbaarheid in de regio te vergroten en doe dit o.a. door veel nieuwe content te maken voor de website en die op verschillende plekken te delen.. Vandaag publiceer ik een nieuw artikel op de website en bel met een aantal mensen die met mooie goede doelen bezig zijn. Het kantoor zet zich altijd erg in voor goede doelen en ik stem af hoe we hen met sponsoring kunnen helpen. Ook heb ik een afspraak met de webbouwer om de functionaliteiten van de website verder te verbeteren. Samen sparren we over de mogelijkheden van een nieuwe website. Na de lunch, terug naar kantoor voor een conference call met een klant en het schrijven van een persbericht. Ook tik ik nog even dit blogje voor onze website.

Nog even mijn uren zo meteen invoeren en daarna maar gauw van de zon genieten!

Fijn weekend!

Terug naar overzicht

Auteur

Marjoleine van Klaveren

Marjoleine van Klaveren

Advies/Media Strateeg

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer