27.05.13

Scherper kijken

Vorige maand was ik in Londen om architectuur te fotograferen. Ze zijn daar lekker ambitieus bezig! Voor mij betekent ‘scherper kijken’ ook: verder kijken dan je neus lang is. Niet alleen maar kijken naar het onderwerp zelf, in dit geval dit nieuwe appartementen complex St Georges Wharf — maar ook: hoe frame ik de foto. Hoe geef ik de foto een voorgrond en een achtergrond die de kijker intrigeert. ‘Scherper kijken’ is ook: beter kijken, en de tijd nemen om een compositie te maken die een verhaal vertelt. (Meer foto’s van de trip naar Londen vindt u hier)

Fotograaf: Rogier Bos

‘Scherper kijken’ is een regelmatig terugkerend blog waarin we gepassioneerde fotografen de ruimte geven hun werk te etaleren. Fotografen laten zien hoe zij het begrip ‘scherp’ vertalen naar beeld.

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer