31.05.13

De week van…

Is een regelmatig terugkerend blog waarin een van de Bijlers vertelt wat hij of zij deze week heeft gedaan. Vandaag Lisa van den Eijk.

Maandag
Een rustige start van de week. Maandag is mijn vaste vrije dag waarop ik de hele dag kan genieten van mijn dochtertje. Deze maandag doen we het lekker rustig aan en genieten van het (dan nog) mooie weer.

Dinsdag
Vandaag staan er leuke werkzaamheden en interessante afspraken op de agenda. Zo ga ik aan de slag met een vragenlijst voor een online enquête voor een klant. Leuke vragen, want een leuk onderwerp. Ik ben nu al heel benieuwd naar de resultaten! Aan het eind van de dag spring ik samen met collega Petra in de auto, op weg naar een gesprek met een nieuwe klant in Amsterdam. Ik heb er zin in en kan niet wachten om voor hun aan de slag te gaan. Het is een klant in de zorg hoek, naast retail en omgevingscommunicatie een van onze specialisaties waar ik me erg in thuis voel. Het is een interessant gesprek en we stappen geïnspireerd en enthousiast de deur uit.

Woensdag
Ik begin de dag met een vast rondje kranten, nieuwssites en magazines die relevant zijn voor mijn klanten. Natuurlijk met een kop koffie erbij, uit ons heerlijke koffiezetapparaat (ik zou zeggen, kom een keertje proeven!). Ik werk verder aan een communicatieplan waar ik eerder aan begonnen ben en scherp het voorstel hier en daar wat aan. Ik schrijf een debriefing van een nieuwe opdracht en plan een brainstorm in met collega’s. Terwijl ik dit doe borrelen de eerste ideeën al op in mijn hoofd. Leuk! Om 15.00 uur spring ik achter mijn computer vandaan, want ik heb een conference call met een van onze klanten en haar zusterorganisatie in de UK. Leuk, ik ontmoet, telefonisch dus, de Engelse PR-manager en we praten over de successen daar en de plannen voor in Nederland. Een goed gesprek dat me nieuwe inspiratie geeft voor wat we voor deze klant de komende weken kunnen en gaan doen.

Donderdag
Bah, file. Voor iedereen herkenbaar denk ik: neem je de zogenaamd rustige route, sta je daar alsnog in de file. Dan maar alvast wat belletjes plegen (handsfree natuurlijk). Aangekomen op kantoor werk ik mijn mail door en plan ik een aantal afspraken in. Zo ook met een voormalige klant om eens bij te praten tijdens een lunch. Leuk om zo contact te houden. In de middag zitten we met collega’s bij elkaar in een brainstorm voor de nieuwe klant (zie ook dinsdag).  Fijn om te merken hoe enthousiast iedereen is. De brainstorm levert ons mooie resultaten om verder uit te werken. ’s Avonds horen we dat we dit jaar helaas geen Sabre Award hebben gewonnen. Maar, wat zijn we trots op die mooie nominatie!

Vrijdag
Alweer de laatste dag van de week. Vandaag staat voor mij vooral in het teken van (communicatie- en pr-)plannen maken. Later op de dag bespreek ik samen met collega Petra een van onze specialiteiten: omgevingscommunicatie. Iets waar we als Bijl veel ervaring in hebben. In het verleden hebben we bijvoorbeeld veel gewerkt voor diverse overheden bij infrastructurele projecten. Dit konden grote, langdurige wegwerkzaamheden zijn, maar ook de aanleg van nieuwe waterwegen of werkzaamheden midden in de drukke stad. Dit zijn projecten waar ik altijd blij van word. Je hebt te maken met grote en diverse doelgroepen en mensen worden nu eenmaal niet altijd meteen blij van wegwerkzaamheden. Aan ons de uitdaging om de communicatie zo te organiseren dat de werkzaamheden en noodzaak ervan voor alle partijen duidelijk zijn en tegelijk zoveel mogelijk kou uit de lucht te halen. Ik hoop op korte termijn weer bij een van dit soort klussen aan te schuiven.

Aan het eind van de middag staat er nog een tekst voor een persbericht op de planning en een belletje om een afspraak met een oude bekende (klant) in te plannen. Dan is het tijd om de week, en mijn computer, af te sluiten.

Geniet van het weekend, er is eindelijk mooi weer op komst!

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer