11.07.12

Waarom de nieuwe software update van Apple (iOS6) gaat zorgen voor meer omzet in de Horeca

Nieuwe functionaliteiten in het drie weken geleden aangekondigde IOS6 gaan voor meer omzet zorgen in de Horeca. Zo, dat is nogal een statement. Maar ik durf ‘m te maken.

Lees hieronder waarom dit zo is en hoe jij hier ook profijt van kan hebben.

Apple liet tijdens WWDC op 11 juni weten dat iOS6 vanaf deze herfst beschikbaar zal zijn. Met iOS6 komen er veel nieuwe functionaliteiten vrij voorde iPad 2 en nieuwe iPad, iPhone 3GS, 4 en 4S en de nieuwste iPod touch. Drie nieuwe functionaliteiten zijn specifiek interessant voor de Horeca. De intergratie van Facebook Events in de agenda, geo-fencing en de introductie Apple Passport.

Facebook Events nu automatisch in de iPhone Agenda

Het nieuwe iOS6 gaat vergaande integratie krijgen met Facebook. Twitter werd al eerder gekoppeld aan de iPhones en iPad’s zodat je met weinig moeite de website die je bezoekt gelijk op Twitter kunt delen. De integratie van Facebook zal iets verder gaan, zo zullen Facebook evenementen meteen in je iPhone agenda terug komen.

Je maakt een event aan in Facebook en automatisch krijgen de genodigde gasten het evenement ook te zien in hun agenda. Meer zichtbaarheid, dus een grotere kans dat de genodigden jouw evenement opmerken en ernaar toe gaan.

Maak je dus nog geen Facebook Events aan voor jouw evenementen? Ga dit vanaf nu meteen doen! Want dit is de sleutel tot meer omzet. Zeker wanneer IOS6 wordt uitgerold in de Nederland (herfst 2012).

Vriendengroepen eenvoudig samen in cafe of restaurant door Geo-fencing

In IOS6 zal ook meer gebruik worden gemaakt van de locatie waar je bent. Zo kun je aan de slag met geo-fencing, dat betekent dat je bepaalde fysieke gebieden op basis van GPS coördinaten kunt markeren. Op die manier kun je vrienden automatisch een berichtje sturen wanneer je bijvoorbeeld een Horeca zaak binnenloopt. Vriendengroepen kunnen op deze manier makkelijker en sneller dezelfde plaats opzoeken. Werkt eigenlijk als inchecken, alleen dan automatisch en je geeft je locatie alleen door aan de mensen waaraan jij dit wilt laten weten. Perfect voor groepen familie of vrienden dus.

OK, meer mensen in onze zaak door IOS6. Leuk, maar hoe gaan ze meer uitgeven?

Apple Passbook

Echt betalen kan straks nog net niet met je iPhone, maar dit gaat niet lang meer duren. Met het nieuwe Passbook heb je straks een app die allerlei tickets en coupons voor de gast verzamelt. Denk aan kortingsbonnen, filmtickets of een boarding pass. Hiermee is de app nog geen betaalmiddel maar krijgt het wel een rol in de transacties die jouw gasten doen. Op iTunes zijn er inmiddels 400 miljoen actieve accounts, en dus creditcards, waarmee betaald kan gaan worden op het moment dat de iPhone Near Field Communication (NFC) krijgt. Dat is dus nog even wachten op de iPhone 5.

Apple Passbook wordt straks het enige wat een gast mee hoeft te nemen naar jouw Horeca zaak. Kortingscoupons inleveren en betalen met de iPhone. Het maakt het alleen maar makkelijker voor een gast om geld uit te geven. Ach, doe nog maar een rondje. Bliep en het is weer afgerekend…

IOS6 heeft dus een aantal nieuwe functionaliteiten die Horeca ondernemers moeten omarmen. To do’s:

  • Facebook Events aanmaken.
  • Dit blog in de gaten houden over Apple Passbook.
  • Geo-fencing promoten bij vriendengroepen in jouw zaak.
Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer