04.07.12

‘Chapeau Ierse supporters! Ook bij verlies bleven jullie lachen’

Bericht begin deze week: UEFA eert Ierse supporters. De Ieren bleven zich goed gedragen, ondanks het verlies van drie wedstrijden op rij tijdens het EK. De goedgemutsten – aldoor positief en enthousiast- krijgen nu een onderscheiding voor hun voorbeeldgedrag.

Zo’n onderscheiding zorgt voor een nieuw licht op supportersgedrag. Opeens staat het positieve en enthousiaste gedrag in de spotlights. En niet het zoveelste incident van hooligans. Slim van de UEFA om zo de focus te verleggen.

Positieve berichtgeving

De Ieren lijken mij een positief en nuchter volkje, niet snel beïnvloed door een onderscheiding voor goed gedrag. Het is dan ook niet de onderscheiding zelf, maar met name de positieve berichtgeving dat het verschil kan maken. Het is simpelweg fijn om als consument eens te lezen over voetbalfans die ondanks verlies toch lekker enthousiast en positief blijven. Dat beïnvloedt de beeldvorming.

Pak ‘m door

Maar met een eenmalig bericht en een speciale prijs voor zich voorbeeldig gedragende voetbalfans zijn we er natuurlijk nog niet. Er is nog een lange weg te gaan als het gaat om het verbeteren van het imago rond voetbalsupporters.

Hopelijk zet de UEFA deze lijn door en haken andere partijen er op in.

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer