01.02.12

5 Soorten Facebook Updates die nog wel de aandacht trekken

Like ons! Deel dit bericht! Reageer en win! Oei, het wordt steeds drukker op Facebook. Iedereen schreeuwt om aandacht. Het wordt dus ook lastiger om op te vallen met jouw Facebook updates.

Er bestaat (helaas) geen keiharde formule voor succesvolle content. Het gaat uiteindelijk nog steeds om de kwaliteit van de boodschap. Maar er bestaan wel een aantal content types die een hogere deelfactor. Met de onderstaande 5 soorten Facebook updates heb je meer kans op aandacht:

1. De Fotograp

Heineken plaatst elke week (soms vaker) een fotograp op Facebook. Het zijn vaak geinige plaatjes, die ingaan op nieuwsfeiten. Deze week was er zelfs sprake van een online gesprek via fotograppen tussen Douwe Egberts en Heineken. Tsja, je hebt iemand nodig met wat creativiteit en Photoshop skills, maar het zal zich terugbetalen in Likes!

2. De Quote

Ik ben een groot fan van Quotes. Kort, krachtig en ze zetten je vaak even aan tot nadenken. Ook op Facebook zijn Quotes erg populair. Dit heeft Salt Magazine ook ontdekt. Zij plaatsen zeer regelmatig quotes op hun Facebook fanpage. Het lekkere ontwerpje eromheen maakt het natuurlijk helemaal af!

3. De Facebook Vraag

Vrij nieuwe functie op Facebook is de Facebook Vraag. Vanaf nu kan iedereen kan op Facebook een vraag stellen inclusief Multiple Choice antwoorden aan zijn/haar fans of vrienden. Het slimme van de Facebook vraag is dat veel mensen meedoen en dat de vraag automatisch ook op hun Timeline zal verschijnen. Zo lezen ook hun vrienden/fans de vraag. De vraag gaat dus viraal… Een mooi voorbeeld hiervan is de vragen die John Frieda stelt over haarverzorging. Zo kom je meteen ook wat te weten over je producten en fans!

4. De How To Video:

Mensen zijn informatiedieren. We willen dingen leren. We willen zaken uitvinden. Het is dus ook niet zo raar dat flimpjes en blogposts met de titels zoals: “Versier een vrouw in 5 minuten” of “Hoe bestuur je een vliegtuig in 10 stappen” het online uitermate goed doen. Maar dit kun jij natuurlijk ook! Er zijn vast onderwerpen in jouw branche die je kunt gebruiken voor een How To filmpje. Hieronder een voorbeeld van C1000. Zij geven gratis BBQ tips.

5. Behind the scenes:

Wist je dat heel veel mensen een DVD kopen voor de extra’s? De uitleg van de Regisseur en de filmpjes die gemaakt zijn achter de schermen. Het is dus ook helemaal geen slecht idee om eens een behind the scenes filmpje maakt van jouw bedrijf. Hoe is nou eigenlijk dat prachtige project tot stand gekomen, hoe hebben jullie het voor elkaar gekregen om zo’n top product binnen de deadline te lanceren? Show it!
Aandacht krijgen op Facebook is dus gelukkig nog steeds wel mogelijk. Maak een mooie mix van de bovenstaande content types en je komt er wel. Als je maar content maakt met de intentie om jouw fans te vermaken, te informeren of te enthousiasmeren.

Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van deze content? Of met het ontwikkelen van een goede Content Strategie? Mail of Tweet ons gerust een vrijblijvende afspraak!

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer