24.11.11

Surfen in de winkel

Zaterdagmiddag liep ik een cd-winkel bij mij om de hoek in om snel een cadeautje te kopen voor een jarige vriendin. Het feestje was die avond al en ik wist wat ik wilde hebben; die ‘Franse’ cd van Wende Snijders. De titel wist ik zo snel even niet. Eitje zou je zeggen.

Totaal ongeduld
Dat viel tegen. Want onder welk genre moet ik zoeken? Pop, jazz, World? Ik gokte op pop, maar vond zo snel niets van haar. Jazz dan maar. Ook niet. En opeens was daar het gevoel. Een gevoel van totaal ongeduld. Want ik ergerde me. Nu moest ik het personeel gaan vragen waar ik Wende kon vinden. En het personeel was druk bezig met de kassa, het helpen van andere klanten en bovendien herkende ik ze niet als personeel tussen de klanten. Ik had geen geduld en ging dus maar op zoek naar wat anders. Raar?

Verpest
Ik denk na over waar dat ongeduld vandaan komt. Al snel ben ik er achter. Ik ben totaal ‘verpest’ door bol.com. Daar tik ik in het zoekveld ‘Wende’ in en hup daar verschijnen haar cd’s in beeld. ‘Au Suivant’ (oh ja, dat was de titel) staat direct in beeld. Geen gezoek, geen gedoe, geen rij en ook nog de mogelijkheid om hem even in te laten pakken. Toch zou de platenzaak mij het zoeken eenvoudiger kunnen maken. Laat me even zelf op een touchscreen de naam van de artiest intikken, waarop ik te zien krijg bij welke categorie ze is geplaatst. En helemaal mooi als er ook bijstaat welke cd’s van haar op voorraad zijn.  Ik wil dus even kunnen surfen door de winkel om zo mijn weg snel te vinden. Zo bieden ze mij net dat stukje ‘bol.com-zoekgemak’ in combinatie met dat ik het juist weer fijn vind om in deze cd-winkel iets kopen.

Easy
Want ik heb het over Plato in Utrecht. Daar kom ik graag omdat er leuke mensen rondhangen, er af en toe een live optreden is, ze vaak iets draaien dat ik niet ken en wat ik daardoor ontdek. Bijvoorbeeld het prachtige nummer Easy van Real Estate. Eindconclusie: Plato blijf ik trouw, evenals bol.com. Als ik geen tijd heb, wordt het online kopen en als ik een beleving wil loop ik even naar Plato. Daar hangt binnenkort vast een schermpje waarop ik snel kan zoeken waar de cd staat die ik zoek.  Zo Easy kan het zijn.

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer