18.11.11

Bel 11# en de politie komt naar u toe

Afgelopen woensdag was ik even bang dat de politieauto in mijn straat voor mij was. Die ochtend ontglipte Forte aan mijn aandacht. Nadat ik de uitgeperste sinaasappelen in de vuilnisbak mieterde (oeps, is er al een gft-politie?) rende de vierjarige kater Forte naar buiten. Veels te koud voor het beestje en voor half zeven die avond kon niemand meer de deur voor hem open doen. Dus reden genoeg om mij aan te klagen voor dierenleed. Want wie wil er nu zo lang buiten spelen zonder een winterjasje aan?

Maar gelukkig het was niet één van de buren die 114 had gebeld en mijn kattenwreedheid had gemeld bij de dierenpolitie. Ze bleken gewoon lekker ouderwets bonnen uit te schrijven omdat de verlichting van sommige fietsers het niet deed.

Gausbrigade
Bijzonder dat de caviapolitie nu toch echt tot de realiteit hoort. In het knooppunt van de KLPD in Driebergen is zelfs een unit 114 gerealiseerd. Want ‘bel 114 en redt een dier’ schijnt erg populair te zijn. Heeft die populariteit nu te maken met het feit dat wij een verklikkersvolk zijn of zou er echt zoveel dierenleed zijn dat er een heus alarmnummer voor in het leven geroepen moet worden? Mag ik nu nog wel muizengif strooien, of koffiedrab ik de tuin gooien zodat de slakken langzaam sterven? Of de vervelende vliegen in de zomer doodmeppen? Voor je het weet belt er iemand met de KLPD in Driebergen en staat de Gausbrigade voor je deur (klinkt leuker dan caviapolitie). Wat hebben die cavia’s eigenlijk misdaan dat het de geuzennaam is geworden van dit nieuwe politiekorps?

Bel de juiste agent
Maar naast 112 en 114 komen er natuurlijk nog meer speciale nummers. De geestelijke vader van de caviapolitie wil nu ook een perspolitie. Die zich speciaal toelegt op het verbaliseren van journalisten die negatief schrijven over die caviapolitie. Bel 115 stop met dat gekijf.
Dus krijgen we een prachtige diversificatie in het bellen van de juiste agent. Bel 117 als iemand zit te bumperkleven.  Bel 118 als iemand doet verdacht. Bel 113 de baas zit aan mijn knie. Bel 119 de PVV is weer ergens tegen. En voor boze ouders: bel 116 als mijn kind wordt gezet uit de les. Legio mogelijkheden om het politiekorps dat te laten doen wat ze moeten doen!

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer