07.10.11

Je zult de plaszak maar moeten verdedigen.

Het is vandaag 7 oktober. Ik schrijf dit even zo op, omdat ik al de hele morgen het idee heb dat het voorjaar is. Zo rond 1 april namelijk. Hoe dat zit?
Vanmorgen in de auto werd ik tot vier keer toe op vier verschillende radiozenders geconfronteerd met het toiletbeleid van de NS. Het ging over de plaszak die wordt geïntroduceerd.

Natuurlijk, als machinist is het niet fijn dat je cabine straks als toilet wordt gebruikt, maar je zult op een dag als vandaag maar werken op de communicatieafdeling van de NS. Dat is geen feest, denk ik. Je hebt als woordvoerder al geen eenvoudig leven, wanneer er te weinig wisselverwarmers zijn geplaatst of wanneer de blaadjes van de bomen vallen en je glimmende locs en rijtuigen te kampen krijgen met vierkante wielen. En dan is er vandaag dus de plaszak op de sprinter.

Op de radio hoorde ik serieuze gesprekken met passagiers en een woordvoerder van Rover die de plaszak unaniem veroordelen. Ook het toch best serieuze Radio 1 besteedde uitgebreid aandacht aan het plasprobleem. Zo vroeg iedereen zich af hoe dat toch moet met vrouwen en de plaszak. De zak houdt zelfs Kamerleden bezig en minister Schulz legde bij BNR uit dat zij geen heil ziet in de zak.

De hele vaderlandse pers heeft zich nu op de zak gestort. Zo twittert Editie NL dat het mensen zoekt die de zak willen uitproberen. Ik durf te wedden dat de zak vanavond ook terugkomt in talloze blogposts (zoals deze), columns, bij DWDD en Pauw en Witteman. Dat wordt vast lachen, maar niet voor de woordvoerders van de NS. Bij deze vraag ik dus iedereen om een beetje medelijden met de NS-woordvoerders te hebben.

Ik ben trouwens wel benieuwd of ze over dit onderwerp gisteren als voorbereiding een fatsoenlijke Q&A hebben gemaakt?

Terug naar overzicht

Auteur

Lars Walder

Lars Walder

Associate Consultant

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer