07.09.11

Onbekende kanten

Dion Graus is de dans ontsprongen. Afgelopen zondag meldde Brandpunt dat het OM na intern onderzoek de conclusie had getrokken dat het PVV-Kamerlid wel vervolgd had moeten worden. Graus had in 2003 namelijk zijn zwangere ex-vrouw bedreigd en mishandeld.

Juridisch gezien is Graus de dans dan wel ontsprongen, maar in de publieke opinie toch zeker niet. Misschien had Dion stiekem wel gehoopt dat ‘we’ deze zaak (die in 2006 aan het licht kwam toen hij PVV-kamerlid werd) zouden vergeten. Maar niets is minder waar. Zeker als publieke figuur blijven zaken uit het verleden je (meestal) voor altijd achtervolgen. Nu is de Graus-affaire natuurlijk wel een zeer ernstige, maar ook minder zware of serieuze incidenten blijven kleven. Zo schreef collega Lars eerder over de vrijpartij van de burgemeester van Aalst en kennen we allemaal nog de mediahype rondom de buitenechtelijke relatie van Jack de Vries.

Ken je collega’s
Als je een publieke functie hebt vinden journalisten het natuurlijk leuk om in je verleden te graven. Maar hoe goed kennen we onze collega’s eigenlijk? Als werkgever is het ook best interessant om je te verdiepen in de onbekende kanten van je medewerkers. Want wie weet tot welke ontdekking je komt. Overigens hoeft dat niet altijd een negatieve ontdekking te zijn. Het kunnen ook onbekende talenten zijn, dingen die gewoon leuk zijn om te weten of veel zeggen over iemands persoonlijkheid. Zo werken er bij Bijl een paar muzikale talenten van conservatoriumkwaliteit, hebben we een oud-professioneel basketballer en een van origine banketbakker in dienst en kunnen we door onze vele wereldreizigers heel wat stipjes op de wereldkaart zetten.

Samenwerken
Sommige ontboezemingen delen we trouwens gewoon op deze site. Omdat we de overtuiging hebben dat het leuker samenwerken is met iemand waarvan je net iets meer weet dan zijn mobiele nummer en e-mailadres. Als u trouwens benieuwd bent naar de onbekende kanten van ons als pr-bureau, neem dan eens een kijkje op onze facebook-pagina. Daar geven we u een kijkje achter de schermen. Toegegeven, echte geheimen zult u hier niet aantreffen. Daar zult u dan toch zelf nog wat onderzoeksjournalistiek op los moeten laten.

Terug naar overzicht

Auteur

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer