18.01.11

PR opzetje om Donner krachtdadig neer te zetten?

Verwarrende berichten maandag vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken.  In de ochtend kwam naar buiten dat de aanpak van het scheefwonen een jaar wordt vertraagd, tot 1 juli 2012 om precies te zijn. Want de huurwet nog even voor 1 juli van dit jaar aanpassen, dat lukt waarschijnlijk niet was het argument. Enkele uren later was er echter sprake van een nieuwe mededeling waaruit bleek dat Donner toch ‘’alles op alles zou zetten” om de huurwet nog voor 1 juli 2011 aan te passen. Zo veranderde de koppen in enkelen uren van ‘Aanpak scheefwonen jaar vertraagd’  in ‘Donner volhardt in aanpak scheefwonen in 2011′. Het leverde enkele uren wat verwarring op maar het leverde ook het beeld op van een krachtdadige Donner. Wat in het regeerakkoord staat, gaan we uitvoeren geeft hij ermee aan. Dan maar een stapje harder lopen.  Ik heb niet kunnen achterhalen waar het misverstand precies is ontstaan. Ik weiger te geloven dat het een PR opzetje was om minister Donner even stevig neer te zetten op dit dossier. Dat heeft hij niet nodig lijkt me. Effect is wel dat hij nu natuurlijk niet meer kan aankomen met het verhaal dat het helaas toch niet gelukt is.

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer