16.02.10

Koken met Rudolph en graaien op de Huishoudbeurs

Tien dagen lang staat de Amsterdam RAI in het teken van de Huishoudbeurs. Waar de beurs ooit het symbool was van de nieuwste huishoudelijke snufjes als rubber handschoenen voor het schoonmaken van aardappels, een modern elektrisch fornuis, mixers en de haardroogzak is het tegenwoordig vooral een commerciƫle marktplaats waar grote merken hun waar met korting verkopen. Gelukkig staat bij sommige stands het proeven nog altijd voorop, zo bewees een van onze klanten: Mushroom Promotion Foundation. Zij lieten tv-kok Rudolph van Veen samen met bezoekers verrassende recepten met champignons bereiden. Rudolph van Veen trok de aandacht, de heerlijke geur van de champignons deed de rest.

Ook het beeld van huisvrouwen die de beurs verlaten met stampvolle boodschappentassen en trolleys met veelal gratis spullen blijkt nog van deze tijd. Voor MariaBingo besloten wij daarom een ludieke knipoog te maken naar de verzamelwoede van de bezoekers. Bij station RAI plaatsten we een enorme weegschaal waar vrouwen het gewicht van hun trolley konden raden. Indien juist, ontvingen zij een prijs. En wat blijkt: een gemiddeld dagje Huishoudbeurs is goed voor maar liefst 7,5 kilo aan gratis gadgets, proefverpakkingen en andere spulletjes. De zwaarste tas bleek zelfs 18 kilo te wegen. Sommige beelden zijn van alle tijden.

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer