09.03.09

De voordeur wagenwijd open

en de achtertuin hermetisch afgesloten…
Ik moest onlangs erg lachen om een artikel over schuttingen op de voorpagina van het NRC Handelsblad. Nederlanders hebben behoefte aan een steeds hogere schutting om hun privacy te waarborgen. Schuttingen van 2 meter worden al te laag bevonden en dat is problematisch.

Want voor schuttingen van meer dan 2 meter hoogte is een bouwvergunning nodig. Het is toch wat! Nu kun je buurman zien wat voor baanbrekende BBQ je in de zomer aan het houden bent… die zal vast erg verschillen met die van jezelf.

Dezelfde buurman heeft een profiel op Hyves waar hij laat zien wie zijn 150 vrienden zijn. Uit zijn profiel blijkt wat zijn hobby’s zijn, dat hij van Pink Floyd en Dire Straits houdt en dat ie graag geitenwollen sokken draagt.

Om zich ook op netwerkborrels een beetje te kunnen profileren heeft de beste buurman ook nog een account op Linkedin waar hij zijn hele zakelijke netwerk prijsgeeft. Ook leuk om te zien: hij is zijn huidige werkgever beu. Hij staat immers open voor baanverzoeken.

De zoektocht gaat via Google nog even verder. Het blijkt dat de buurman zéér actief is in het verenigingsleven, hij schijnt bezwaar te maken tegen betonnen schuttingen. Als hij gelijk heeft kan de eigenaar van de Praxis zijn handen dichtknijpen. Als het bezwaarschrift succesvol is dan levert hem dat weer 20 extra houten schuttingen op.

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer